вторник, 16 октября 2018 г.

Міський семінар-практикум з теми «Формування інформаційної компетентності учнів»

11 жовтня 2018 року на базі середньої загальноосвітньої школи №5 імені Галини Романової відбувся міський семінар-практикум з теми «Формування інформаційної компетентності учнів». Директор школи Тетяна Василівна Романко привітала учасників семінару та презентувала історичний екскурс розвитку школи, традиції та перспективи на майбутнє.



Заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Георгіївна Беган окреслила базові напрямки формування інформаційної компетентності учнів.


Вчитель інформатики Андрій Анатолійович Смоляр продемонстрував фрагмент уроку у 10 класі «Навчання в інтернеті. Професії майбутнього». На уроці учні та вчитель працювали з сервісом Google Classroom, знайомилися з ресурсами для самоосвіти у інтернеті та дискутували на тему, чи варто користуватися готовими домашніми завданнями.



У ході інтерактивного бліц-турніру «Віртуальний книжковий світ. Тварини – герої літературних творів» учні 4 класу під керівництвом завідуючої бібліотекою Н.В. Москаленко змагалися у знаннях за допомогою програми, розробленої А.А. Смоляром.


Вчитель інформатики С.В. Горяїнова запропонувала учасникам семінару артпаузу «Створення візерунків у колі засобами комп’ютерної графіки для емоційної рівноваги».



Заключним етапом семінару стала презентація творчих проектів учнів 7-10 класів, що дозволила познайомитися з різними формами та методами проектної діяльності на уроках інформатики.


Підводячи підсумки семінару-практикуму, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради Наталія Володимирівна Луніченко відзначила високий потенціал середньої загальноосвітньої школи №5 імені Галини Романової у реалізації концепції Нової української школи та формуванні інформаційної компетентності учнів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий